G-syöpä

Moni ei tiedä ja harva edes arvaa mitä kaikkea tuohon sanaan sisältyy. G-syöpä eli gynekologinen syöpä. Se ei välttämättä ole vaihdevuosi-ikäisen ihmisen syöpä. Näihin syöpiin sairastuu kaikenikäisiä naisia kaikenlaisista elämän piireistä. Ei ole sitä tyypillistä g-syöpäpotilasta.

Osa meistä selviytyy leikkauksella, osa tarvitsee leikkausta ja syöpähoitoja, osalla tauti kroonistuu eli sen kanssa mennään eteenpäin niin kauan kuin eletään.

Kun tauti iskee juuri sinne alueelle missä naiseus ja hedelmällisyys sijaitsee ei aina voida julmiltakaan uhrauksilta välttyä. Sillä usein hoitoon kuuluu se että kohtu ja munasarjat saavat lähteä. Ei väliä sillä oletko ehtinyt saada lapsia. Jos tauti on erittäin pienellä alueella ja paikallinen voidaan kohtua säästävä leikkaus suorittaa mutta läheskään aina se ei ole mahdollista ja riski taudin uusimiseen on luonnollisesti suurempi.

Mieti tilannetta että olet aina kuvitellut perustavasi perheen jossain vaiheessa elämääsi ja yht’äkkiä sairastuisitkin,joutuisit kiireelliseen kohdunpoustoon ja haaveesi lapsista vietäisiin iäksi. Syövän lisäksi joutuisit käsittelemään myös uutta kriisiä, lapsettomuutta.

Elämä voi todella muuttua hetkessä. Yksi tutkimus, yksi puhelinsoitto lääkäriltä ja that’s it.

Jos olet raskaana tai suunnittelet lasten hankkimista suhtaudu asiaan kunnioituksella. Kaikille se ei ole mahdollista. Siellä äityspolilla istuessasi ja vuoroa odotellessasi on hyvin paljon mahdollista että vuoroaan samassa odotustilassa odottaa myös syövän takia lapseton nainen joka on tullut kontrollikäynnille. Hetki voi olla hänelle kivulias.

Miksikäs minä sitten asiasta huutelen? Minä, kolmen lapsen äiti. Satumpahan tiedostamaan sen että olen äiti puhtaasta kohtalon oikusta. Jos sairauteni olisi puhjennut aiemmin en voisi kutsua itseäni äidiksi. Tämä olisi voinut olla erittäin paljon mahdollista kohdallani. Siksi minä tässä huutelen.

Kommentoi



Ei kommentteja.

Muista kirjautuminen
Unohtuiko salasana?
Luo oma blogi  Seuraava blogi